*Nettavisen* Nyheter.

Forsvaret krever 15 millioner av NSB

Forsvaret krever at NSB Cargo Net erstatter tapet på 15 millioner kroner etter at flere beltevogner ble ødelagt av brann under en transport i 2001.

Årsaken til brannen på godstoget i mars 2001, skyldtes at en antenne på en av beltevognene løsnet og kom i kontakt med togets kjøreledning med 16.000 volt strøm. Antennen løsnet og antente flere andre beltevogner lenger bak på det 400 meter lange toget, skriver Dagsavisen ifølge NTB. Togføreren merket ikke brannen og det tok en time før flammene ble oppdaget og slukket.

I alt sju beltevogner ble totalt ødelagt, og nå krever Forsvaret at NSB erstatter tapene på om lag 2 millioner kroner per kjøretøy. NSB Cargo Net, et datterselskap av NSB AS, avviser derimot kravet. Striden står om hvem som hadde ansvaret for at antennen løsnet.

– Vi gikk igjennom våre sikkerhetsprosedyrer, og fant ingen brudd på dem. Det er påstand mot påstand. Under enhver omstendighet vil dette være en sak for forsikringsselskapet, sier administrerende direktør, Kjell Frøyslid, i NSB Cargo Net til Dagsavisen.

Det var Forsvarets eget personell som plasserte kjøretøyene på jernbanevognene, men under anvisning fra fraktselskapets egne ansatte. Forsvarsdepartementet mener at det er NSB som har det overordnede ansvaret for frakten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.