*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarets tabbe kostet 13 millioner

Her er KV Andenes fotografert av redningsselsskapet under arbeidet med å berge skipet etter grunnstøtingen ved Rødbergodden.

Her er KV Andenes fotografert av redningsselsskapet under arbeidet med å berge skipet etter grunnstøtingen ved Rødbergodden. Foto: (Redningsselskapet)

Kystvaktskipet gikk på grunn med et smell.

Vaktsjefen på brua glemte av det siste leddet i prosedyren for å stanse det 105 meter lange kystvaktskipet. Resultatet ble at KV–Andenes seilte videre og gikk på grunn med 9 knops fart i nærheten av Rødbergodden i Malangen. Skadene etter uhellet i desember 2013 ble betydelige, skriver Nordlys

LES OGSÅ: Dramatisk grunnstøting

Endrer rutiner

I følge Forsvarets Forum vil konklusjonene fra granskingskommisjonen føre til at rutinene blir endret.

– Kommisjonen har avdekket at arbeidsrutinene ikke har vært i henhold til standard prosedyrer for sikker navigasjon og at prosedyrer i sjefens

ordrebok ikke ble fulgt. «Navigasjonsorganisasjonen undervurderte situasjonen

og handlet dermed ut fra en feil situasjonsforståelse», heter det i granskningsrapporten.

– Forsvarsstaben vil gi oppdrag tilfagmyndighet og berørte aktører å vurdere tiltak i tråd med tilrådningene som kommer fram i rapporten, sier oberstløytnant Dag Olav Kleppestø i Forsvarsstaben, til Forsvarets Forum.

67 personer om bord da det smalt

Det var 67 personer om bord da kystvaktskipet grunnstøtte om kvelden 3. desember i 2013. Det var dårlig vær i området. Skipet skulle ligge i ro mens man planla en større navigasjonsøvelse som skulle gjennomføres neste dag.

LES OGSÅ: Fikk store skader

Les flere saker hos: Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.