Forsvarsministeren: - En helt uakseptabel hendelse

SKAL IKKE VÆRE SLIK: - Det skal ikke være slik at en mannlig eller kvinnelig soldat skal tvinges til å bade naken foran sine medsoldater, sier forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H).

SKAL IKKE VÆRE SLIK: - Det skal ikke være slik at en mannlig eller kvinnelig soldat skal tvinges til å bade naken foran sine medsoldater, sier forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H). Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Saken har også en moralsk og etisk side, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) etter at Forsvaret trakk refs for nakenbadeordre.

03.11.14 14:55

Bodø (NTB): Forsvaret ga en offiser kraftig kritikk for å ha beordret en kvinnelig soldat til å bade naken under en militærøvelse. Klagenemnda for disiplinærsaker har imidlertid gitt offiseren medhold i en anke.

Refsen er dermed opphevet, skriver NRK.

Les også: Offiser som beordret nakenbading slipper refs

Høsten 2011 ble den da 23 år gamle Alice Aspelund tvunget til å bade naken sammen med 30 andre mannlige soldater foran mannlig befal i Bodø. I ettertid sa hun at hun følte seg misbrukt, og at hun ikke kan anbefale andre jenter å dra i militæret på grunn av hendelsen.

Offiseren ble måneder senere forflyttet til en annen avdeling hvor han fikk en kontorjobb. Han fikk også en bot på 2.500 kroner.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) understreker at klagenemndas vurdering av saken er av en juridisk karakter.

– Den uavhengige klagenemnda har gjort en juridisk vurdering. Men det er også en moralsk og etisk side som gjør at denne type hendelser er helt uakseptable. Det skal ikke være slik at en mannlig eller kvinnelig soldat skal tvinges til å bade naken foran sine medsoldater, sier Søreide til NRK.

Også pressetalsmann Dag Aamoth i Forsvaret står fast ved at offiseren handlet feil, selv om han ikke refses.

– Det er uakseptabelt at en kvinnelig soldat skal beordres til å bade naken foran sine medsoldater, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.