*Nettavisen* Nyheter.

Forsvarssalg koster flesk

Forsvarer betaler dyrt for å bli kvitt eiendommer. Salgsselskapet Skifte Eiendom har en utgift på rundt 50 prosent av salgsinntektene.

22.02.05 08:18

Skifte Eiendom har de siste fire årene solgt forsvarseiendommer for 1,7 milliarder kroner. Totale salgsutgifter i perioden er på 800 millioner kroner, skriver Aftenposten.

I 2004 tok selskapets salgskostnader 44 prosent av salgsinntektene. I 2003 spiste kostnadene hele 54 prosent av salgssummene.

I 2004 hadde selskapet en inntekt på 903,4 millioner. Totale utgifter var 385,5 millioner kroner. Selve salget setter Skifte Eiendom som regel bort til private meglere. Salgskostnaden utgjorde i fjor 58,1 millioner. Hele 141,9 millioner kroner ble brukt til å klargjøre eiendommene før salg. I fjor ble det også brukt flere titalls millioner på å rydde opp etter forsvaret.

- Vår oppgave er å selge på den for staten beste måte. I det store og hele føler jeg absolutt at vi har lykkes. Så har vi noen saker hvor vi i ettertid evaluerer om det var et riktige grepet vi tok, sier administrasjonssjef Atle Eliassen i Skifte Eiendom til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.