RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarssjefen inhabil

Sist oppdatert:
Etter TV 2 Nettavisens avsløringer i forrige uke har forsvarssjef Sverre Disen frasagt seg ansvaret for granskningen av konsulentbruken i Forsvaret.

- Da det ble stilt spørsmål ved habiliteten, har forsvarssjefen bestemt seg for å be om at at departementet overtar ansvaret for granskningen, sier pressetalsmann Dag Aamoth i Forssvarsstaben til Aftenposten.

TV 2 Nettavisen skrev forrige tirsdag at Disens samboer, flaggkommandør Elisabeth Natvig trolig blir omfattet av korrupsjonsgranskinen av Forsvarets IKT-kontrakter og konsulentbrukt i tilknytning til dette. Natvig har vært svært sentral i utviklingen av Forsvarets datasystemer, blant annet som sjef for Forsvarets kompetansesenter for kommando, kontroll og informasjonssystemer på Jørstadmoen.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen opplyste på en pressekonferanse i november at Forsvarssjef Sverre Disen ville nedsette et eksternt utvalgt for å se på konsulentbruken i Forsvaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere