RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt alvorlig for bussjåfør

Situasjonen var søndag ettermiddag fortsatt alvorlig for bussjåføren som ble slått ned av en passasjer i Oslo lørdag. Mannen ligger til intensivbehandling på Ullevål med hodeskader.

– Situasjonen hans er uforandret fra i går. Han har alvorlige hodeskader, men situasjonen er stabil, opplyste pressetalsmann Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus til NTB søndag ettermiddag.

En del tips
Kriminalpolitiet jobber fortsatt med å finne gjerningsmannen.

– Vi har avhørt vitner, og kriminalteknikere har jobbet både inne i bussen og utenfor. Vi har en del tips som vi snuser på. Men jeg kan ikke si noe mer konkret, sier vaktleder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt Kjell Pedersen til NTB.

Politiet vet ikke mer om motivet for ugjerningen. Ifølge Pedersen kan det skyldes rus, eller det kan dreie seg om en syk person.

– Det er jo ikke under noen omstendigheter en normal atferd, men vi er åpne for det meste når det gjelder motivet bak denne handlingen, sier han.

Den angrepne bussjåføren har ikke vært i stand til å snakke med politiet foreløpig.

– Vi venter og ser om han våkner. Det kan være han kan hjelpe oss videre, sier Pedersen.

Stakk av
Bussen fra Timeekspressen mellom Mysen og Oslo forlot bussterminalen i Oslo ti minutter før ruta lørdag ettermiddag. Om bord var bussjåføren og en annen mannlig passasjer.

Bussen kjørte bortover Schweigaardsgate, der den støtte borti et stillas, før den svingte til høyre inn Oslo gate og kolliderte med en parkert bil. Tre personer ble lettere skadd.

Vitner observerte at en person stakk fra stedet og løp oppover Schweigaards gate. Inne i bussen fant politiet bussjåføren med store hodeskader. Skadene var så omfattende at politiet tror det er brukt slagvåpen.

Den ville styringen av bussen tyder på at sjåføren var satt ut av spill allerede før bussen forlot terminalen, og at gjerningsmannen har hatt styringen hele veien.

– Det dreier seg om en strekning på mellom 200 og 400 meter. Hva som er skjedd underveis, vet vi ikke. Det har vi ingen vitneutsagn om, sier Pedersen.

Personen som stakk fra bussen, blir beskrevet som en mann av norsk opprinnelse, med mørkt hår og skjegg. Han skal være omtrent 185 cm høy.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere