*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt alvorlig for tre influensasyke

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

23-åringen som ligger i respirator på Haugesund sjukehus med svineinfluensa viser tegn til bedring.

26.07.09 22:37

Tre alvorlig syke nordmenn med svineinfluensasmitte ligger søndag fortsatt på sykehus og får intensivbehandling. En 23 år gammel mann som behandles på Haugesund sjukehus viser tegn til bedring.

– Blir liggende i respirator
– Han er i bedring, men vil bli liggende i respirator i minst et døgn til, sier smittevernlege Lars Holst-Larsen til Haugesunds Avis på nett.

Mannen fra Karmøy ble alvorlig syk etter å ha blitt smittet av svineinfluensa. Sykehuset betegner nå tilstanden som alvorlig, men stabil.

Syk etter USA-besøk
Den tredje personen som er blitt alvorlig syk er en mann i begynnelsen av 50-årene fra Aust-Agder. Han ble syk etter å ha vært i USA og behandles på intensivavdelingen på Sørlandet sykehus i Arendal.

- Tilstanden er uendret. Han ligger fortsatt i respirator, opplyser administrerende direktør Jan-Roger Olsen ved Sørlandet Sykehuset til Nettavisen søndag kveld. Mannens tilstand beskrives som alvorlig, men stabil.

Ingen endring for kvinne
På St. Olavs Hospital i Trondheim ligger en kvinne i begynnelsen av 20-årene fortsatt i respirator etter svineinfluensasmitte. Søndag ved 16-tiden melder sykehuset at det ikke er noen endring i tilstanden hennes. Hun har fra før en kronisk sykdom, som ifølge legene kan ha medvirket til at hun ble alvorlig syk. Kvinnen er den eneste av de tre alvorlig syke som hadde en underliggende sykdom. Sykehuset betegner kvinnens tilstand som alvorlig, men stabil. Per fredag hadde St. Olavs i alt 68 positive prøver på svineinfluensa.

56 i isolat i Breim
I Sogn og Fjordane melder Fylkesmannen søndag at ingen av de influensasyke som ble syke på 4H-leiren i Breim er alvorlig syke. Søndag kveld klokka 18.30 melder Gloppen kommune at 56 personer befinner seg i isolat på Reed skule. Totalt har 62 personer vært til behandling etter mistanke om svineinfluensa. Seks av disse har reist hjem.

Isolatet på skolen vil gradvis bli avviklet. 4H vil sette opp felles transport for deltakere fra Telemark, Vest-Agder og Aust-Agder, som omfatter de fleste på isolatet. Gloppen kommune oppfordrer foreldre til de som er isolert om å hente barna hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.