*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt i livsfare etter sønnens drapsforsøk

Foto: Rogerio Snarli (SCANPIX)

Kvinnen i 60-åra ble slått gjentatte ganger med en stump gjenstand.

26.07.09 15:02

Lørdag rykket politiet ut til en leilighet i Trondheimsveien, på Grünerløkka i Oslo. Betjentene ble møtt i oppgangen av en kraftig forslått kvinne. Dette skulle vise seg å være moren til gjerningspersonen, en 34 år gammel mann. Det var han som tok kontakt med poltiiet via tilfeldige forbipasserende han møtte på vei ut av leiligheten.

Ennå ikke avhørt
Kvinnen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus for behandling av alvorlige hodeskader. Søndag betegnes tilstanden hennes fortsatt som livstruende.

Den drapssiktede sønnen er fortsatt ikke avhørt, over et døgn etter innbringelsen.

– Han er psykisk ustabil, og i en tilstand der det ikke er mulig å gjennomføre avhør, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

– Får mannen tilbud om psykiatrisk hjelp?

– Han har hatt legetilsyn og vi vurderer fortløpende hvordan vi skal håndtere situasjonen. Han er fortsatt i varetekt, sier Metlid.

Ukjent våpen
Søndag fortsetter politiet sine vitneavhør og rundspørringer.

Det var klokka 12.38 lørdag Oslo-politiet ble varslet om bråk ved boligen i Trondheimsveien.

Det er på det nåværende tidspunkt ingen informasjon som tilsier at det vil bli flere pågripelser i saken, og politiet knytter ingen andre personer til hendelsen.

Politiet vil fortsatt ikke bekrefte eller avkrefte hvorvidt mannen benyttet en hammer i angrepet, slik det har blitt hevdet fra vitner. Det eneste politiet har bekreftet er at det dreier seg om stump vold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.