Fortsatt kaos på Agder-veiene

Foto: Scanpix/Tor Erik Schrøder

Viking har hatt 100 oppdrag i døgnet siden onsdag, og 4.000 husstander står uten strøm i Agder.

24.02.07 14:13

Har du fått problemer på grunn av været? Ta kontakt med vaktsjef@nettavisen.no eller ring 21006010.

Uværet fortsetter i Agder. Det er vanskelig til umulig å komme fram på sideveiene og i sentrumsnære strøk.

- Vi oppfordrer privatpersoner til å la bilen stå. Det er en sterk oppfordring, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

Dermed kan det bli vanskelig å ta seg rundt. BUSSEN Trafikkselskap, som kjører alle de gule bussene i Kristiansand, har innstilt alle ruter inntil videre. De kjører heller ingen nattbusser denne helga.

Kjettingpåbud
E18 og E39 er åpen, men politiet har satt opp kontrollposter med tjenestemenn fra veimyndigheter og politi kontrollerer spesielt tyngre kjøretøy, opplyser Austad. Mellom Grimstad og Lyngdal er det nedlagt kjettingpåbud på tyngre kjøretøy. Ved fergeanløpet i Kristiansand er veimyndighetene til stede og kontrollerer at alle tunge kjøretøy tar på kjettinger før de kjører videre.

- Noen prøver å lure seg unna, men de blir stoppet og får kjøreforbud inntil de har fått lagt på kjettinger, sier Austad.

To akslede trekkvogner – eller semitrailere. De blir får kjøreforbud fra fergeterminalen. Ikke de som allerede er på vei. De som skal komme blir bedt om å vente noen timer. De har dårligere fremkommelighet enn andre forhold.

Tungt og vått
Snøen er våt og vinden frisk i fylket. Politiet har foreløpig ikke gått ut med en generell advarsel mot takras, men politiet mener likevel det kan være lurt å holde øynene åpne.

- Faren når det blir vått og tungt er at det kan skli ut, eller taket kan rase sammen. Men vi har ikke fått noen henvendelser foreløpig, sier Austad.

-Tar de vi møter
Hos Viking er det kaotiske tilstander og stor pågang.

- Det er ekstremt mange vogntog som står fast. Vi kjører hovedsakelig langs veiene og tar de vi møter, sier Kristian Lia ved Vikings kundesenter i Oslo til Nettavisen.

Han forteller at det har gått 100 oppdrag i uka siden onsdag. Også mange personbiler blir stående fast.

Mange vogntog har ikke kjettinger, og det er begrenset hvor mange kjettinger Viking har på lager. Noen vogntog fra utlandet kjører også av fergene med sommerdekk og kanskje én kjetting.

Hos Viking i Kristiansand er det fullt kaos.

Vi har fått melding om en lastebil som sperrer av en ferge og en buss som sperrer for alle andre ved Kjevik, sier vaktleder Anders Fjermedal til Nettavisen.

- Det er ganske kaos. Vi er slitne alle sammen, men vi gjør så godt vi kan, sier han.

4.000 uten strøm
Snøkaoset får også konsekvenser for strømleveransene. I Vest-Agder står 4.000 husstander uten strøm.

- Det som gjør det litt problematisk, er at det har snødd i flere dager. Og det er vanskelig fremkommelighet. Vi var forberedt på at det kunne bli omslag til nullføre og hadde store styrker klar i beredskap. Men det er veldig vanskelige arbeidsforhold, sier informasjonssjef Realf Ottesen i Agder Energi til NRK.

Det er usikkert når strømmen kommer tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag