*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt livstruende etter akeulykke

Foto: Inger Lene O. Steen/Østlands-Posten

Tilstanden er fortsatt kritisk for en 14 år gammel jente som ble skadet i akeulykken i Svarstad skisenter i Vestfold lørdag.

02.03.09 16:03

Jenta er under intensivbehandling. Skadene er livstruende og tilstanden er kritisk, lyder rapporten fra Ullevål universitetssykehus mandag formiddag.

I alt seks personer var innblandet i ulykken ved Svarstad skisenter i Lardal kommune i Vestfold lørdag kveld. De hadde tatt i bruk en sikkerhetsmadrass som akebrett. Ifølge Østlands-Posten akte de fra hoppet i skisenterets snowboardbakke.

- Sikkerhetsmadrassene ligner mye på en vanlig skumgummimadrass, men er vanntette. Vi bruker dem for å sikre løypene våre, forteller daglig leder Harald Årsbog ved skisenteret til Nettavisen.

Årsbog var på jobb da ulykken inntraff sent lørdag kveld.

Hørte et smell
- Jeg satt på kontoret da det smalt. Da jeg kom ut så jeg at de seks ungdommene hadde kjørt rett inn i veggen på driftsbygningen, forteller han.

På toppen av hoppet der de seks satte utfor er det en helning på 45 grader. Høydefallet er på rundt 30 meter.

- Null styring
- De må ha fått svært stor fart nedover unnarennet, og på en madrass av denne typen har de null styring eller beskyttelse, sier Årsborg.

Kritisk for jente (14)
Den 14 år gamle jenta fra Porsgrunn ble sendt med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med livstruende skader. Jentas 16 år gamle søster og en kvinne på 24 år ble sendt til Sykehuset Vestfold i Tønsberg, men ble utskrevet søndag og var da begge i god fysisk form, ifølge sykehuset.

Krimteknikere fra politiet var søndag på ulykkesstedet og gjorde sine undersøkelser.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.