Fortsatt mekling for flyplassansatte

Meklingen for de ansatte ved fire flyplasser her i landet fortsatte utover fristen ved midnatt natt til lørdag.

Bare Norwegians fly vil gå som vanlig på Mørekysten dersom ikke meklingen for skrankepersonale og bagasjesjauere fører fram i løpet av natten.

Fristen gikk ut ved midnatt, men partene satt fortsatt sammen i håp om å nå fram til enighet.

Det er varslet streik for 37 medlemmer i Handel og Kontor ved flyplassene i Molde, Kristiansund og Ålesund. Ved en eventuell streik vil passasjerer bli rammet ved at innsjekking, bagasjemottak og passasjerhåndtering ikke blir utført.

– Passasjerene med SAS Braathens’ fly til og fra Ålesund og Kristiansund vil bare delvis bli rammet, mens trafikken på flyplassen i Molde stopper helt, sier informasjonsansvarlig i Scandinavia Ground Services, Hanne Bügel, til NTB.

De Handel- og Kontororganiserte i SGS godtar ikke et lønnstilbud på under 1 prosent.

Gardermoen
Ved Gardermoen er det varslet streik for 59 medlemmer ansatt i Serviceair. Dette selskapet betjener passasjerene til Norwegian, men også utenlandske selskaper som KLM og British Airways.

På de andre flyplassene i Norge er det Røros Flyservice som har ansvaret for å håndtere bagasjen til Norwegians passasjerer.

– Vi er ikke i konflikt, sier teamleder Einar Ytterland i Røros Flyservice til NTB. Han sier at bare noen av de ansatte i Serviceair på Gardermoen vil bli tatt ut i streik og at Norwegian derfor regner med å holde ruteplanen.

Halkjær i Handel og Kontor sier imidlertid at det ganske raskt vil oppstå forsinkelser også på Gardermoen.

Penger
Meklingen dreier seg utelukkende om penger. Handel og Kontor sier det er uaktuelt å godta et tilbud på under 1 prosent.

– Vi er klar over at dette er en utsatt bransje som sliter hardt, og som er gått dårlig den siste tiden. Men det er ikke dermed sagt at vi kan godta et så dårlig tilbud, sier Halkjær.

Han legger til at meklingen omfatter yrkesgrupper som tjener dårlig fra før, og som egentlig trenger et lønnsløft, snarere enn det motsatte. Handel og Kontors motpart er Flyselskapenes Landsforening.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag