RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt midlertidig bevæpning av politiet

Sist oppdatert:
Politidirektoratet fikk søknad godkjent.

Etter anmodning fra Politidirektoratet har Justis- og beredskapsdepartementet samtykket til fortsatt midlertidig bevæpning av politiet.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller telefon 02060.

Dette skriver Justisdepartementet på sine egne hjemmesider.

Vurderingen fra departementet baserer seg på en oppdatert trusselvurdering og politidirektoratets vurdering av nødvendige tiltak for å følge opp trusselvurderingen som er uendret fra forrige gang samtykke ble gitt, skriver de.

– Jeg er opptatt av at politiets tiltak i den vanskelige situasjonen vi er i skal være tilfredsstillende og sikre borgerne og politiet best mulig mot terrorangrep. Basert på det trusselbildet PST formidler og den klare anbefalingen fra POD mener jeg det er viktig at den midlertidige bevæpningen fortsetter, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) på hjemmesiden til departementet.

Departementet bad POD om å gjennomføre en Risiko- og sårbarhetsanalyse for hvert av landets 27 politidistrikt. Dette for å se om det fantes kompenserende tiltak som kunne redusere eller fjerne behovet for midlertidig bevæpning.

POD fant ingen erstatning.

På departementets egne hjemmesider går det frem at Anundsen fortsatt vurderer andre tiltak enn midlertidig bevæpning. Men det er først og fremst borgernes  og politiets trygghet som er den viktigste politiske prioriteringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere