*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt nedgang i rapporterte smittsomme sykdommer

 

Avdelingsdirektør Line Vold fra Folkehelseinstituttet mener at en forklaring på nedgangen i tilfeller av andre smittsomme sykdommer kan være smitteverntiltakene. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

I august ble det registrert 44 prosent færre tilfeller av andre smittsomme sykdommer enn covid-19 sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, ifølge nye tall.

14.09.20 15:39

Nedgangen gjelder for alle sykdomsgrupper. Totalt i perioden fra 1. august til 31. august ble det registrert 1.484 tilfeller.

– Nedgangen i innrapporterte smittsomme sykdommer er antakelig hovedsakelig relatert til tiltakene for sosial avstand som ble implementert i begynnelsen av mars, bedret håndhygiene og en synlig reduksjon i helsetjenestebruk, sier avdelingsdirektør Line Vold i en pressemelding.

Det er ved sykdommer som kan forebygges med vaksine, at nedgangen er størst.

Vold mener at en forklaring kan være at smitteverntiltak for covid-19 bidrar til at færre blir syke av disse sykdommene, ettersom mange av sykdommene overføres med dråpesmitte gjennom luftveier eller ved kontakt med forurensede overflater.

Videre kan tilgang til testing, prioriteringen i laboratoriene og mindre legesøkning ha hatt betydning, påpeker avdelingsdirektøren.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.