RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt stor rasfare og rødt farenivå for Veslemannen


Beboere ved fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal har nok en gang måttet evakuere som følge av store bevegelser i fjellet. Farenivået forblir rødt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Beboere ved fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal har nok en gang måttet evakuere som følge av store bevegelser i fjellet. Farenivået forblir rødt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen har avtatt noe, men er fremdeles store. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) opprettholder rødt farenivå.

Hastigheten i fjellpartiet har avtatt noe siden fredag formiddag og var fredag ettermiddag i underkant av 40 centimeter per døgn i den øvre, aktive delen. Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat har det nedre frontpartiet holdt seg stabilt i underkant av 2 centimeter per døgn.

Selv om hastigheten har avtatt noe, betegnes den fortsatt som høy, ifølge NVE. De opprettholder derfor det røde farenivået for fjellpartiet. Det er plussgrader, men noe kjøligere enn torsdag.

Det går fremdeles en del steinsprang i området, men aktiviteten har avtatt siden natt til fredag. Beboerne er fremdeles evakuert og får ikke flytte hjem.

– Dette er blitt en lengre evakuering enn tidligere, og vi er i jevnlig dialog med dem som er evakuert, sier ordfører Lars Olav Hustad (H) i Rauma.

Siden 2014 har beboerne ved foten av fjellet i Rauma blitt evakuert ti ganger.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere