*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt uavklart om Oslo-byråd

Fremskrittspartiets Peter N. Myhre ser optimistisk på mulighetene for at det skal kunne dannes et byråd bestående av Høyre og Fremskrittspartiet i Oslo.

Myhre bekrefter overfor NTB at det mellom de to partiene ikke er noen særlig uenighet lenger og at antall byråder ikke er noe problem.

- Det skal minimum være fem og maksimalt åtte byråder, ikke nødvendigvis seks som i dag, sier Myhre.

Han mener den største utfordringen etter avklarende samtaler i helgen er hvilken samarbeidsform byrådet skal ha overfor de to mellompartiene, Venstre og Kr.F.

- Formen er ikke så viktig, men det er grunnleggende å slå fast at man er forpliktet til å støtte et byråd basert på et borgerlig flertall, sier Myhre.

Intet avklart

Leder av Kristelig Folkeparti i Oslo, Aud Kvalbein, er ikke like overbevist om at alt er i orden.

- Ingenting er avklart før alt er avklart, sier hun og viser til at det mandag skal avvikles meget viktige møter. Vi er ikke helt i havn ennå, fastslår Kvalbein.

- I prinsippet har vi frist helt fram til bystyret skal ha møte onsdag ettermiddag, men saken bør være avklart i løpet av tirsdagen, sier Myhre.

I Kongens rolle

- Hvis ikke kan den situasjonen oppstå som gjør at ordføreren må spille samme rolle som Hans Majestet gjør overfor Stortinget ved en regjeringsdannelse, sier Myhre.

Han sier en lovendring har skapt en ny situasjon når bystyret i Oslo skal konstitueres kommende onsdag. Det er ikke lenger bystyret som velger byråd. Skulle Erling Lae mislykkes i å danne et byråd av Frp og Høyre med støtte fra Venstre og Kr.F, må han meddele dette til ordføreren.

Per Ditlev-Simonsen må da vende seg til en annen politiker og be vedkommende danne nytt byråd. I praksis vil det bety enten gruppelederen i SV eller Arbeiderpartiet, sier Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.