Fortsatt uavklart om streik

Meklingsmann Dag Nafstad la ved midnatt natt til fredag fram et forslag til løsning i transportmeklingen, men busspassasjerer må fortsatt være forberedt på at bussene står fredag morgen.

23.04.04 08:16

Det var fortsatt usikkert om bussene vil stå eller gå fredag etter at meklingsmannen muntlig la fram en skisse ved midnatt natt til fredag.

–Partene er villig til å mekle på overtid. Jeg har presentert en muntlig skisse som partene gjerne vil se skriftlig, sa meklingsmann Dag Nafstad til NTB et par minutter over midnatt fredag.

Transportoppgjøret var dermed to timer på overtid før meklingsmannen kunne presentere utkastet til løsning for LO-tilknyttede Norsk Transportarbeiderforbund, YS-forbundet Yrkestrafikkforbundet og arbeidsgiverforeningene Transportbedriftenes Landsforening (NHO) og det uavhengige Norsk Lastebileier-Forbund.

–Det er altså ikke avklart om det blir streik eller ikke, presiserte meklingsmannen som ikke våget å si noe om hvor lang tid det ville gå før han kunne gi svar på det spørsmålet.

–Jeg håper vi skal kunne komme i mål i rimelig tid og tror ikke det er snakk om hele natten, la han til.

Titusenvis av busspassasjerer vil rammes hvis det blir streik. Bussruter på Østlandet, i Møre og Romsdal, i Rogaland og i Nord-Norge innstilles. Streiken vil ramme skolebusser, enkelte flybussruter, men ikke SAS, lokalruter og dessuten ekspressbusser over hele landet.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag