*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt veterinær-uenighet

Veterinærene og staten kom fredag ikke frem til noen løsning i konflikten knyttet til veterinærvakt-tjenesten. Ifølge Norsk Bondelag har 16 dyr måttet bøte med livet som en følge av konflikten.

Situasjonen mellom staten og Den Norske Veterinærforening (DNV) er fullstendig fastlåst. Landbruks- og matminister Lars Sponheim har innkalt DNV til et forhandlingsmøte mandag klokken 19.

Tidligere fredag hadde partene et sonderingsmøte, der de gikk gjennom saken og så på ulike alternative løsninger. Det ble også fra begge parter lagt frem skisser til løsning, uten at det førte frem.

Stor avstand
- Avstanden mellom partene er den samme som tidligere. Uenigheten dreier seg både om prinsipper og økonomi. Det synes svært vanskelig å finne en løsning innenfor de rammer og forutsetninger som er lagt av Stortinget ved høstens budsjettbehandling, opplyser statssekretær Leif Helge Kongshaug i Landbruks- og matdepartementet.

På grunn av uenigheten er det ingen veterinærer tilgjengelig i løpet av helgen som kan ta seg av akutt syke husdyr.

Dyrebeskyttelsen bekymret
- Dyrebeskyttelsen Norge ser med bekymring på siste ukes utvikling. Norsk Bondelag har opplyst at 16 dyr allerede har måttet bøte med livet grunnet den pågående konflikten. Dette tallet inkluderer ikke alle de husdyrene som har gjennomgått flere timers lidelser før de tilslutt mottar veterinærhjelp, påpeker Siri Relling i Dyrebeskyttelsen Norge i et brev til Landbruksdepartementet og Den Norske Veterinærforening.

Organisasjon er svært bekymret for at antall døde og lidende dyr vil vokse, uten en fungerende veterinærvaktordning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.