RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsetter å bruke omstridt psykolog

Psykologen granskes av Helsetilsynet, men ble nylig brukt som sakkyndig i retten. - Ubegripelig, sier advokat Kjell Inge Ambjørndalen.

Helsetilsynet gransker en psykolog og Sykehuset Telemark etter at mange løsemiddeleksponerte har fått alvorlige psykiatriske diagnoser fra yrkes- og miljømedisinsk avdeling på Sykehuset Telemark. Den omstridte psykologen oerbeviste nylig Borgarting lagmannsrett om at en 44 år gammel mann ikke er løsemiddelskadd, men psykisk syk. Lagmannsretten fikk ikke vite at Helsetilsynet nå gransker psykologen og sykehusets metoder, skriver Dagbladet.

- Gjentatte advarsler
- Det er ubegripelig at Sykehuset Telemark har fortsatt å bruke denne psykologen, til tross for gjentatte advarsler. At lagmannsretten ikke fikk vite at Helsetilsynet nå gransker psykologen og sykehusets metoder, ser jeg på som svært problematisk, sier advokat Kjell Inge Ambjørndalen, fagrådsleder i Arbeidsmiljøskaddes landsforening til Dagbladet.

Utredet 825 personer
Helsetilsynets gransking av psykologen og yrkes- og miljømedisinsk avdeling ved Sykehuset Telemark HF handler om hvorvidt sykehuset systematisk har feildiagnostisert løsemiddelskadde som psykisk syke. Flere hundre personer kan ha fått feil diagnose. Den omstridte psykologen har deltatt i 825 utredninger, skriver Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere