Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsetter letingen etter fire savnede

SETTER INN SEA KING: Et redningshelikopter fra Ørlandet har ventet på værrapporten, men er nå klar til å bidra, opplyser politiet.
SETTER INN SEA KING: Et redningshelikopter fra Ørlandet har ventet på værrapporten, men er nå klar til å bidra, opplyser politiet.
Setter inn Sea King-helikopter og fjellredningsgruppe i Sunndalsfjella.

Sunndalsøra (NTB): En redningsgruppe er satt inn i letingen etter de fire mennene som er savnet i Sunndalsfjella.

Leteaksjonen etter mennene ble avsluttet i 22-tiden mandag kveld. I 6-tiden tirsdag morgen var et Sea King-helikopter og mannskaper fra Romsdal Fjellredningsgruppe klare til å lete etter mennene i fjellet.

– Vi håper å få satt de riktige ressursene inn i letingen i fjellet nå på morgenen. Et redningshelikopter fra Ørlandet har ventet på værrapporten, men er nå klar til å bidra. I dag er det betraktelig bedre sikt og værprognosene tyder på at det skal bli enda bedre utover formiddagen, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

De savnede mennene er alle i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. De hadde en avtale om å møte to andre menn på en gård i området mandag klokken 15, men møtte ikke opp. I 18-tiden kalte derfor politiet ut flere mannskaper i tillegg til den alpine redningsgruppen.

Mye vind og dårlig sikt i det bratte og ulendte terrenget gjorde at letemannskapene ikke kunne ta seg inn i leteområdet øverst i Frusalhalsen i Øksendalen mandag kveld.

– Det er i dette området vi vil sette inn ressursene i dag. Mannskapene skal ta seg opp mot fjellet Litjskjorta like ved fjellet Skjorta. Det er bratt i alle retninger i Sunndalsfjella, og mobildekningen er dårlig i dalen og enda dårligere oppe i fjellet, sier operasjonslederen.

De fire mennene er ifølge politiet i god form og fjellvante. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!