*Nettavisen* Nyheter.

Fortsetter letingen etter fire savnede

SETTER INN SEA KING: Et redningshelikopter fra Ørlandet har ventet på værrapporten, men er nå klar til å bidra, opplyser politiet.

Setter inn Sea King-helikopter og fjellredningsgruppe i Sunndalsfjella.

Sunndalsøra (NTB): En redningsgruppe er satt inn i letingen etter de fire mennene som er savnet i Sunndalsfjella.

Leteaksjonen etter mennene ble avsluttet i 22-tiden mandag kveld. I 6-tiden tirsdag morgen var et Sea King-helikopter og mannskaper fra Romsdal Fjellredningsgruppe klare til å lete etter mennene i fjellet.

– Vi håper å få satt de riktige ressursene inn i letingen i fjellet nå på morgenen. Et redningshelikopter fra Ørlandet har ventet på værrapporten, men er nå klar til å bidra. I dag er det betraktelig bedre sikt og værprognosene tyder på at det skal bli enda bedre utover formiddagen, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

De savnede mennene er alle i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. De hadde en avtale om å møte to andre menn på en gård i området mandag klokken 15, men møtte ikke opp. I 18-tiden kalte derfor politiet ut flere mannskaper i tillegg til den alpine redningsgruppen.

Mye vind og dårlig sikt i det bratte og ulendte terrenget gjorde at letemannskapene ikke kunne ta seg inn i leteområdet øverst i Frusalhalsen i Øksendalen mandag kveld.

– Det er i dette området vi vil sette inn ressursene i dag. Mannskapene skal ta seg opp mot fjellet Litjskjorta like ved fjellet Skjorta. Det er bratt i alle retninger i Sunndalsfjella, og mobildekningen er dårlig i dalen og enda dårligere oppe i fjellet, sier operasjonslederen.

De fire mennene er ifølge politiet i god form og fjellvante. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.