Fortsetter veiutbygging på tross av klimamål

Statssekretær Reynir Johanesson, her sittende ved siden av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, avviser stans i veiutbyggingen som virkemiddel i klimakampen. Helt til venstre statssekretær Paul Chaffey og helt til høyre kommunalminister Jan Tore Sanner.

Statssekretær Reynir Johanesson, her sittende ved siden av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, avviser stans i veiutbyggingen som virkemiddel i klimakampen. Helt til venstre statssekretær Paul Chaffey og helt til høyre kommunalminister Jan Tore Sanner. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

- Uaktuelt å stoppe veiutbygging i Norge for å nå EUs klimamål, sier statssekretær.

Det er uaktuelt å stoppe veiutbygging i Norge for å nå EUs klimamål, sier statssekretær Reynir Johannesson (Frp) i Samferdselsdepartementet.

– Jeg ser ikke at klimamålene vil dempe den politiske viljen til å utbedre veinettet, som vil forbli viktig for mange av transportformene også i fremtiden, sier Johannesson til Dagsavisen.

Han understreker at videre veiutbygging og vedlikehold er viktig for næringsutvikling, velstand og trafikksikkerhet.

Tirsdag sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) til VG at 20 prosent reduksjon i biltrafikken på landbasis er ett mulig tiltak for å nå utslippsmålene for 2030. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.