Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortviler over mer vinter

Foto: Anders Røeggen (Mediehuset Nettavisen)
Lavtrykk gjør at Sør-Norge må vente på vårværet.

- Faen, kommer det unisont fra venninnene i solveggen på Operataket.

Henriette Stensby og Sara Michelle Syversrud, begge 15 år, hadde ikke fått med seg at den kommende uken kan bli veldig kald. Etter en fin uke på Østlandet er det klart at vinteren gjør comeback.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

- Det var nedtur. Særlig når det er så mye snø her i Oslo. Jeg føler det blir ekstra kaldt av å ha den rundt meg, sier Syversrud.

- Vi er så veldig klare for vår. Du ser vel at vi gjør mye for å finne litt sol og varme, sier Stensby til Nettavisen.

De to jentene fra Grorud har skolefri og har lurt seg over sperringene på Operataket i Bjørvika for å finne litt ekstra sol og varme. Her slapper de av, men tenker med gru på at temperaturen i Oslo vil gå ned mot null tirsdag.

Nå kommer lavtrykket
På verdens meteorologidag kommer Storm Weather Center og værpresentatør Isabella Martinsen med følgende værvarsel for uken:

- Et lavtrykk kommer onsdag inn mot Sør-Norge fra vest og blir liggende i Nordsjøen i denne langtidsperioden. Dermed vil et østlig eller sørøstlig vindfelt dominere landet fra Nordland og sørover, mer varierende vindretning lenger nord.

Temperaturene synker og det blir noe kjøligere vær allerede tirsdag. Og sånn holder det seg i dagene fremover.

Sol i Nord-Norge
- Det ventes da trolig oppholdsvær og en del sol nord for Stad. Sør for Stad mer varierende skydekke, men på Sør- og Østlandet ganske grått med en del nedbør på Sørlandet. I perioder også litt nedbør på Østlandet og sør på Vestlandet, melder Martinsen.

Tirsdag blir det tørt østafjells, men hadde det kommet nedbør så ville det kommet om snø flere steder. I Oslo vil en dagtemperatur ligge på 1 til 2 grader denne uken.

«Luftig» tema
Den nevnte meteorologidagen feires med måtehold hos Storm, får Nettavisen opplyst av Martinsen.

- Foreløpig er det ingen som har stilt med noe kake. Jeg har traktet litt kaffe, men det holder jo ikke mål, sier hun spøkefullt.

Verdens meteorologidag arrangeres hvert år 23. mars som en av FNs verdensdager. Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) blei stiftet på denne datoen i 1950.

«Vær, klima og luften vi puster i» er tema for årets markering. Meteorologisk institutt i Norge har en egen nettside om det aktuelle temaet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!