*Nettavisen* Nyheter.

Forvaring for voldtektsforsøk

Kvinnen greide å overbevise mannen som angrep henne, om ikke å fullbyrde voldtekten. Nå er 27-åringen dømt til seks års forvaring for voldtektsforsøk.

Årsaken til den svært spesielle dommen, er at mannen tidligere er dømt for to voldtektsforsøk.

Det var i april 2004 at mannen gikk til angrep på kvinnen ved Kirkeristen i Oslo.

27-åringen angrep henne bakfra, la hånden over munnen hennes, la henne i bakken og la seg oppå henne.

Strøk ham over kinnet
Men mannen gjennomførte aldri noen voldtekt.

- Uten å være seg det bevisst, endret fornærmede taktikk fra fysisk motstand og forsøk på å rope på hjelp, til å snakke mye til tiltalte. Hun sa at ved å fortsette å fullføre overgrepet, ville ødelegge både sitt eget og hennes liv, og sa at han var ”en fin gutt”. Hun strøk ham også på kinnet. Selv var hun fortsatt meget redd og gråt. Etter hvert roet tiltalte seg noe, og endret posisjon fra å ligge til å sitt eved siden av hverandre, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Etter å ha pratet sammen, reiste kvinnen seg og gikk. Mannen fulgte etter henne, men kvinnen unnslapp.

Fare for gjentakelse
Årsaken til at mannen blitt idømt forvaring, er at retten mener det er stor fare for at mannen igjen vil forsøke å voldta kvinner.

- Etter en samlet vurdering av tiltalte som person og det overgrepet han nå dømmes for – sammenhold med de tidigere overgrepene – finner retten at en tidsbestemt straff ikke er tilstrekkelig til å verne samfunnet, skriver retten.

Dommen lyder på seks års forvaring med en minstetid på tre år. I tillegg er mannen drømt til å betale kvinnen 80.000 kroner i oppreisningserstatning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.