RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forventer flere hundre flyktningbarn framover

Det er ventet at ytterligere drøyt 300 barn under 15 år vil komme alene til Norge i løpet av året, ifølge barne-, ungdoms- og familieetaten.

– Dette er basert på antallet barn som er kommet hittil i år. Hvis det fortsetter i samme tempo ut året vil det komme 700 barn, sier regiondirektør Ingrid Pelin Berg i barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) til P4.

Det kom 410 barn under 15 år fra januar til september. Til sammenligning kom det 180 enslige mindreårige asylsøkere under 15 år til Norge i fjor.

Gjennomsnittsalderen på dem som har kommet hittil er 13,6 år, men noen av dem er helt ned i niårsalderen, opplyser Berg.

Hittil er det bosatt 93 barn i 37 kommuner rundt om i landet. Bufetat anslår at det vil bli behov for å bosette over 300 barn til i løpet av året.

– Alle skal bo i en kommune. Men mange av disse barna har behov for å få rammen av en familie, de trenger fosterhjem. Når ankomstene øker på den måten det gjør nå er behovet for flere fosterforeldre også økende, sier Berg.

Rundt 90 prosent av enslige mindreårige under 15 år får oppholdstillatelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere