*Nettavisen* Nyheter.

Forvirring om skuddene i Larvik

Ingen har svar på hvorfor en kule ble funnet i en husvegg etter at Tham Phuoc Tran ble drept i Larvik.

24.05.05 23:46

Tidligere denne uken fant Spesialenheten for politisaker et prosjektil i veggen mellom to vinduer til Inter Eiendom i Larvik. Funnet kunne tyde på at politimannen som skjøt og drepte vietnameseren Tham Phuoc Tran med to skudd 18. mai, hadde skutt i flere retninger.

Ifølge VG går skuddlinjen til det «tredje» prosjektilet motsatt vei i forhold til de to skuddene som traff 34-åringen i brystet.

- Traff 34-åringen først
Etterforskningsleder Martin Welhaven ved Spesialenheten for politisaker har tidligere bekreftet at prosjektilet stammer fra tjenestemannens revolver, men avviser nå at det skal ha blitt avfyrt tre skudd.

- Vi har kommet frem til at det kun er avfyrt to skudd. Prosjektilet som ble funnet i en husvegg i nærheten er ett av de to skuddene som falt, sier Welhaven til TV 2 Nettavisen.

34-åringen ble truffet at to skudd. Foreløpig er det uklart hvordan det prosjektilet har havnet på andre siden av gaten i forhold til hvor den drepte stod da han ble skutt. En mulighet er at den ene kulen fra politimannens våpen har truffet Tran, gått gjennom kroppen, rikkosjert truffet husveggen på motsatt side.

Avventer tekniske analyser
Welhaven har foreløpig ikke svar på hvorvidt prosjektilet i husveggen traff Tran først.

- Det er for tidlig å si noe om hvor han skjøt. Nå må vi vente på blant annet tekniske analyser fra Nye Kripos som bistår oss, sier Welhaven.

- Kan dette tyde på at han som ble skutt var på vei vekk fra politimannen da skuddene falt?

- Det florerer med spekulasjoner på hva som har skjedd. Det er for tidlig å si noe om detaljene rundt dette, svarer etterforskningslederen.

Hørte tre smell
Roger Strøm i Inter Eiendom bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at et prosjektil traff husveggen deres.

- En av våre ansatte stod utenfor. Han var sikker på at det var tre skudd han hørte, men etter det dere nå forteller meg, var det nok smellet da prosjektilet traff veggen han hørte til slutt, sier Strøm.

Hvordan kulen først kunne treffe vietnameseren for så å skifte retning og treffe husveggen, er et mysterium for Strøm. Han ønsker imidlertid ikke å spekulere på hvordan prosjektilet havnet der det gjorde.

- Ingen ulykkesetterforskning
Spesialenhetens har avsluttet selve etterforskningen i Larvik og jobber nå med å gjennomgå all informasjon som er innhentet. Welhaven utelukker ikke at det vil bli gjort flere avhør i saken, før de når sin konklusjon.

Etterforskningslederen sa til TV 2 Nettavisen tidligere denne uken at hendelsen i Larvik etterforskes som en ulykkesetterforskning. Welhaven presiserer nå at dette begrepet ikke var helt dekkende.

- Det var forhastet å si dette. Dette er en rutinemessig etterforskning for å avdekke hva som har skjedd og avdekke om det eventuelt foreligger straffbare forhold, sier Welhaven.

Han understreker samtidig at ingen av de to involverte polititjenestemennene er siktet i saken og har kun status som mistenkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.