*Nettavisen* Nyheter.

Fosenfergen deiset i kaia

Fem-seks personer er lettere skadd, og flere biler er bulket etter at en av fergene til Fosen Trafikklag kolliderte med kaianlegget i Rørvik i Trondheimsfjorden.

30.04.05 18:36

De første meldingene fra ferjeulykken hørtes svært dramatiske ut, og flere personer ble rapportert skadd.

- Jeg har akkurat snakket med skipperen. Det jeg har fått rapportert er at fem personer er skadd, men ingen alvorlig. Tre biler skal også ha blitt påført skader, sier rederisjef Olav Brein i Fosen Trafikklag til TV 2 Nettavisen.

Operasjonsleder Atle Fagerli ved Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at fem-seks personer er skadd.

- De befant seg i ganger og trapper. En av dem er sendt med ambulanse til legeundersøkelse. De andre har fått skrubbsår, og oppsøker lege, sier Fagerli.

Ifølge politiet skyldes trolig ulykken problemer med tapt kraft på en motor eller en propell. Politiet foretar rutinemessige tekniske undersøkelser.

-Fullastet med biler
Det var den største bilferja til Fosen Trafikklag, MF Fosen, som kjørte inn i kaianlegget i Rørvik rundt klokka 14.15 lørdag ettermiddag. Ferja var etter det Adresseavisen kjenner til fullastet med biler.

Kollisjonen skal ha forårsaket et voldsomt smell. Øyenvitner på fergekaia på Rørvik opplyser om en voksende bilkø, og denne ventes å bli stadig lengre utover ettermiddagen.

Redusert kapasitet
Det blir trolig redusert kapasitet på sambandet de nærmeste dagene.

- Det blir nok over 50 prosents reduksjon i noen dager, opplyser rederisjefen, som ikke vli spekulere i hvorfor ulykken kan ha skjedd.

Etter det TV 2 Nettavisen skal den aktuelle fergen ha vært booket inn på verksted i en av de nærmeste dagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.