*Nettavisen* Nyheter.

Fosterbarna må bli i Tyrkia

Nok en gang får de to tyrkisk-norske fosterbarna beskjed om at de ikke får reise tilbake til Norge.

14.07.06 22:59

Avgjørelsen ble tatt av den tyrkiske domstolen i Manavgat fredag kveld, melder TV 2 Nyhetene.

Dette er tredje gang at saken blir behandlet av en tyrkisk domstol. Dermed har barnevernet i Stavanger, fosterfamilien og fostersønnene lidd nok et nederlag.

Da den norske familien Rugland Flo tok fostersønnene sine med på en ukes ferie til Tyrkia i begynnelsen av mai, krevde guttenes tyrkiske familie å få tilbake omsorgsretten til guttene. Anette Rugland og Carsten Flo sine fostersønner på ni og 11 år blir fortsatt holdt i igjen i Tyrkia, og risikerer nå etter fredagens rettskjennelse å bli plassert i en tyrkisk barnevernsinstitusjon.

- Der er to tapere i denne saken, og det er de to guttene som bare ønsker å reise hjem til Norge, sier advokat Nils Geir Vestvik til TV 2. Vestvik er meget skuffet over dagens rettskjennelse og aner ikke hva barnevernet og norske myndigheter nå skal foreta seg videre i saken.

Mandag forrige uke fastslo retten i Manavgat at de to guttene på ni og 11 år skulle vurderes av tyriske psykologer, få morsmålsundervisning og være sammen med sine biologiske foreldrene i helgen. Ingenting av dette har skjedd.

Retten har i kveld også konkludert med at omsorgen for guttene nå skal overføres til tyrkisk barnevern inntil saken kommer opp i full bredde i tyrkisk rett 15. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.