Med godt over 83.000 følgere på Instagram og nærmere 50.000 på Twitter, kan man trygt si at fotballspiller Mads Hansen når ut til et bredt publikum på sosiale medier.

Flere ganger har Hansen delt innlegg på Instagram som har skapt debatt i kommentarfeltet. Mens noen bare ser humoren i fotballspillerens sleivspark, synes andre han går over streken.

Krenkes på vegne av andre

Denne uken er Mjøndalen-spilleren gjest i Nettavisen-podcasten «Hun vs. han» for å diskutere nordmenn og krenking. Lar vi oss krenke for lett? Eller er det positivt at man i større grad enn før sier fra når noen drar spøken for langt?

Se hvorfor Mads Hansen mener et spesielt bilde er et godt eksempel på hvor lett folk lar seg krenke i videoen øverst i artikkelen.

Selv mener Hansen at det er én ting som går igjen i all kritikk han har fått på sosiale medier, nemlig at det aldri er mottakerne av hans humoristiske sleivspark som føler seg krenket. I stedet er det andre som reagerer på vegne av mottakerne.

- Enten det er snakk om feminisme, likestilling eller rasisme, så lar man seg krenke på vegne av. Kan vi ikke la mottakerne gjøre seg opp en mening selv? Så trenger ikke vi som står utenfor å la oss krenke på vegne av, sier Hansen, som for mange er mest kjent fra TV-programmene «Alle Gutta: Mjøndalen IF» og «Spårtsklubben».

Hør podcastepisoden her:

Se videointervju med Mads Hansen:

Rapportert inn for rasisme

For en tid tilbake la Hansen ut et profilbilde på Facebook hvor han er mørkebrun i ansiktet.

- Jeg hadde tapt et veddemål i Las Vegas, og så ganske brun ut, for å si det mildt. Det ble rapportert inn som rasisme på Facebook og slettet. Det er ikke rasisme, sier Hansen.

For å understreke sitt poeng om at altfor mange lar seg krenke på vegne av andre, delte 34-åringen nylig et innlegg på Instagram hvor han samlet de innleggene som har «krenket og fornærmet» mest de siste årene.

«Noen ganger er det deilig å sette seg i sofaen med en varm kopp te, sjekke sosiale medier og bare la seg krenke. Aller helst på vegne av andre,» skriver Hansen.