RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballstreik for skillemynt

Sist oppdatert:
180.000 kroner er alt hva hver enkelt tippeligaklubb må ut med i året for å sykeforsikre samtlige spillere. I kveldstimene fredag var faren for fotballstreik fortsatt overhengende. -For oss betyr en streik først og fremst praktiske problemer, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV2.

NISO-leder Silje Johannessen uttrykte fredag skuffelse over NHOs manglende forhandlingsvilje. Tidlig fredag kveld var det klart for nok en runde hos meklingsmannen. Partene sto fortsatt langt fra hverandre. Meklingsfristen går ut ved midnatt natt til lørdag.

Lite beløp

Beregninger LO-forbundet NISO har foretatt anslår utgiftene for hver enkelt eliteserieklubb til 180.000 kroner pr. år for å forsikre samtlige spillere mot karriereavbrudd. For 1. divisjonsklubbene anslås beløpet til å være halvparten, rundt 90.000 kroner.

Sportssjef Bjørn Taalesen i TV2 sier til na24 at kanalen ikke bekymrer seg for eventuelle tap av inntekter hvis det blir fotballstreik. - Det byr først og fremst på noen praktiske problemer. Sendeskjemaene må endres. Søndag sender vi i så fall en kvinnekamp og dessuten et debattprogram hvor partene i striden kan få snakke ut om hva de mener. Kampene må jo i så fall spilles på et senere tidspunkt, så "varene" får vi levert uansett, sier Taalesen.

Stor streikevilje

Etter det na24 erfarer er streikeviljen blant NISO-medlemmene stor. Styremedlem i forbundet, Rosenborgveteranen Christer Basma, sa til Bergens Tidende fredag at han finner denne saken verd å streike for. Fra rehabilitering på Sunnaas sykehus har Dagfinn Enerlky sendt et støttebrev til NISO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere