RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FpU: - Forventer avsløringer av andre partier

Sist oppdatert:
- TV2 har satt en viss standard. Nå forventer jeg at de kommer med avsløringer av andre partier, sier FpU-formann Ove Vanebo.

Onsdag kveld brakte TV 2 Nyhetene nyheten om at Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud hadde kjøpt sex på et bordell i Riga i helgen. Med seg på turen hadde han tre FpU-medlemmer.

FpU-leder Ove Vanebo sier til Nettavisen at han ikke visste noen ting om sexavsløringen før han skrudde på TV2 Nyhetene onsdag kveld. Vanebo har vært i kontakt med et av de tre FpU-medlemmene som reiste til Riga med Hoksrud.

- Alle de tre FpU-medlemmene er myndige personer og slik jeg skjønte det har ingen av dem vært innblandet i sexkjøp. De har tatt den massive medieomtalen ganske greit, sier han til Nettavisen.

Les også: - Det er lett å knuse et menneske

- Hørt om tilsvarende episoder
Vanebo mener TV2 har gått altfor langt i å bruke midler for å ferske en politiker.

- Det er klart at politikere skal tåle mer enn andre, men ikke hva som helst. Dersom en politiker risikerer å bli filmet i det skjulte midt på natta, går det på bekostning av personvernet, noe jeg mener blir helt feil. Jeg vet ikke om noen annen sak der mediene i Norge har gått så langt, sier han.

- Har du hørt om tilsvarende episoder i FpU tidligere?

- Jeg har hørt om historier i alle partier. Men jeg vil ikke gå inn på rykter, sier Vanebo.

- Hvorfor er det alltid Frp og FpU som rammes av slike skandaler?

- Det er vanskelig å si. Jeg vil ikke skylde på media, fordi jeg på generelt grunnlag mener at alle politikere skal følge loven. Likevel er det betenkelig at tilsvarende saker i andre partier ikke følges opp på samme måte. Nå har TV2 satt en viss standard og jeg forventer jeg at de kommer med avsløringer av andre partier, sier han.

- Ikke bra for partiet
Vanebo vet ikke hvor mye episoden vil ha å si for Frp og FpU fremover.

- I alle saker hvor medlemmer er involvert og nyheten er negativ så er det ikke bra for partiene. Jeg håper at velgerne klarer å skille mellom en enkeltpersons handlinger og partiets politikk. Nå er det snart landsstyremøte, der vil vi prate om hvor viktig det er å huske at man er en offentlig person uansett hvor man er, sier FpU-lederen.

Les også: Hoksrud trekker seg fra alle tillitsverv

Les også: - Frp bør krype ut av rottehullet sitt i skam

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere