*Nettavisen* Nyheter.

FpU-ere vil forby homofili

Formann og et styremedlem i Fremskrittspartiets ungdom i Lenvik vil forby homofili.

27.05.06 12:01

- Hadde de holdt seg inne på sine egne soverom kunne jeg til nød ha gått med på det, men det er blitt så vanlig og så offentlig at det sender feil signaler ut til ungdommen. Det er ikke sånn det skal være, og jeg synes synd i de homofile. Jeg hadde helst sett at det ble forbudt, sier formann Rune Johannessen (24) i FpU i Lenvik i Troms til Troms Folkeblad.

Han får støtte av Aleksander Leiknes i styret i partigruppa. Sammen har de redegjort for sitt syn i et leserinnlegg i avisa.

De unge FpU-politikerne karakteriserer homofili som en sjukdom som bør behandles for å stoppe "smittebærerne", som de kaller det. De ser det som et offentlig ansvar å få stoppet det de kaller homseyksen.

Johannessen karakteriserer homfile som personer som har problemer med sin seksuelle legning, med en slags frustrasjon i kroppen som kan behandles.

- En hormonforstyrrelse, sier Johannesen.

Formann i FpU sentralt, Trond Birkedal, tar sterk avstand fra uttalelsene. Han sier at de to viser et forkastelig menneskesyn, som FpU tar sterk avstand fra. Saken vil bli fulgt opp internt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag