RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra hotellkonge til helseguru

Sist oppdatert:
Petter Stordalen skal gjøre hotellgjestene sine sunne med storsatsingen WeCare.

(NA24): Det nye konseptet til Choice Hotels Skandinavia, med finanskjendisen Petter Stordalen i spissen, kalles WeCare.

Et besøk hos hotellkjeden kan fra nå av bli langt fra noe tradisjonelt og avslappende hotellopphold. Både gjester og ansatte oppfordres til å ta seg en joggetur og spise grovbrød og salat.

NA24 - din nye næringslivsavis

Matmerking og nattkort
Gjester hos samtlige av de 150 Choice-hotellene i landet får fra og med 15. mars en tykk håndbok på hotellrommet om hvordan du holder deg sunn.

I buffeen har antall sunne matvarer økt, som i tillegg er merket. I resepsjonen ligger kart over nærliggende joggeruter, og du kan konkurrere med andre fysisk aktive på et internt intranett.

Mot slutten av dagen skal du kikke under hodeputen, der det ligger små «nattkort» med tips om avslappende gjøremål og mentale øvelser.

- Konbinasjonen av trening, mat og mental helse er det som gjør dette konseptet så fantastisk, mener pskykolog Karen Kollien Nygaard.

- Bryter tradisjonene
Stordalen innrømmer at han på ingen måte kan ta æren for det nye konseptet – men er overlykkelig over å kunne fronte den nye satsingen.

- WeCare bryter med tradisjonene innen hotellbransjen. De tenker stor sett ikke lenger enn på å gi gjestene en myk seng. Choice er et ungt selskap der ansatte er unge til sinns – vi vil derfor gå mye lenger, forteller hotellkongen ivrig.

- Når de ansatte er sunne og fornøyde vil det smitte over på gjestene, som i tillegg får et godt helsetilbud. Derfor tror vi Choice-hotellene blir mer ettertraktet, slik at det kan lønne seg i det lange løp, tror Stordalen.

Gjester ønsker å jogge
- En undersøkelse fra MMI bekrefter at gjester ønsker å leve sunnere når de bor på hotell, sier salgsdirektør Liv Kindem på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Det kom også fram at hele 70 prosent føler at de ikke får trent nok under hotellbesøk, selv om de ønsker å gjøre det.

- Ingen helsefarm
Trass mye fokus på kropp og helse hevder Choice at hotellet ikke blir noen fanatisk helsefarm. Den sunne livsstilen er høyst frivillig.

- Det er fortsatt mulighet for å spise egg og bacon og ta seg en øl fra minibaren, altså, ler ernæringsfysiolog Christine Helle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere