RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fradømt politi-jobb

Sist oppdatert:
- Han tar dommen som en mann og det står det respekt av, sier Helene Rask. Onsdag ble ekskjæresten dømt for å ha truet henne.

- Jeg ser på dommen som et avsluttende kapittel og er glad det er over, siden jeg har fått opplyst at han godtar dommen, sier Rask til TV 2 Nettavisen.

- Etter omstendighetene er han fornøyd med dommen og han har valgt å godta den, sier politimannens advokat, Jens-Ove Hagen, til TV 2 Nettavisen.

Under rettssaken i Oslo tingrett tidligere denne uken la aktor ned påstand om 45 dagers betinget fengsel i tillegg til fradømmelse av stillingen.

«Fradømmelsen av stillingen som straff i denne sak er en så alvorlig reaksjon at det etter rettens mening ikke bør idømmes en betinget fengselsstraff i tillegg til rettighetstap», skriver Oslo tingrett i dommen.

33-åringen er også dømt for promillekjøring, må betale 20 000 kroner i bot og har mistet førerkortet for de neste 23 månedene.

«De forholdene tiltalte er funnet skyldig i, har et graverende preg. Tiltalte har gjennom sine handlinger mistet den kontrollen over sin adferd som bør kreves av en polititjenestemann.», heter det i dommen.

På utestedet Maison tvang politmannen Rask inn i et hjørne etter først å ha hentet sitt tjenestevåpen på Stovner politistasjon.

I retten forklarte hun at han tok tak i hånden hennes og førte den under jakken sin. Tre ganger.

- Da kjente jeg at han hadde revolveren på seg. Jeg greide ikke si noe. Jeg skjønte han ville forsikre seg om at jeg virkelig hadde skjønt det.

Så satte han fingeren til hodet og sa:

«Først huet ditt, så huet mitt»

Da svartnet det for meg og jeg slo til ham to ganger, forklarte Rask i retten.

Helene Rask sier at saken har gått sterkt inn på henne.

- Men nå er jeg glad det hele er over. Nå skal jeg se videre. Nå er det musikken som gjelder, sier Rask til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen kommer med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere