*Nettavisen* Nyheter.

Franske fruer i norsk fengsel

Tre unge franske fruer som i sommer har vært på tyveriraid i Norge risikerer ubetinget fengsel i seks måneder.

02.08.05 16:38

- De har opptrådt som profesjonelle lommetyver og operert sammen. To har avledet offerets oppmerksomhet, mens den tredje har stukket av med verdisakene, sier politiadvokat Bente Gerner ved Sentrum politistasjon i Oslo til TV 2 Nettavisen.

Har mindreårige barn
De tre kvinnene, to er 21 år og en er 28, sitter fortsatt varetektsfengslet og vil bli sittende til hovedforhandlingene som er berammet 22. august. Det ble bestemt på fengslingsmøte i dag. Til sammen har de tre kvinnene åtte mindreårige barn, men dette ble ikke tillagt vekt i fengslingsmøtet. Barna blir ifølge Gerner tatt vare på av familien i Frankrike.

De tre vil bli tiltalt for grovt tyveri og heleri. De har ifølge politiet kommet med en delvis tilståelse.

Påstår seks måneders fengsel
- Vi antydet i fengslingsmøtet i dag at vi vil legge ned påstand om rundt seks måneders ubetinget fengsel, sier Gerner til TV 2 Nettavisen.

Ektemann tiltales også
Det vil også bli reist tilsvarende tiltale mot ektemannen til en av de tre kvinnene. Han er løslatt og ble ikke begjært varetektsfengslet, men har ifølge politiet vært delaktig i tyveriraidet.

Franskmennene har ifølge politiet herjet i Hordaland og på Østlandet i perioden juni og august. Det er særlig kjøpesentre og butikker som har fått besøk. Vitner skal ha pekt ut tyveribanden i fotokonfrontasjon, og det finnes en overvåkingsvideo fra Horten som skal vise de franske fruene i aksjon.

Norsk politi har rettet en formell henvendelse til fransk politi om bistand i saken, men vet ennå ikke om banden er kjent av fransk politi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.