*Nettavisen* Nyheter.

Franske soldater værfast i Trøndelag

Den norske vinteren og fjellheimen ble for tøff da de to franske soldatene la ut på egenhånd natt til tirsdag.

01.03.05 08:16

Forfrosne og utmattede, men ellers i god stand, ble de to soldatene plukket opp av et Sea King redningshelikopter på toppen av et 407 meter høyt fjell litt etter klokken 03.00 i natt.

- De overgikk trolig seg selv da de la ut, men ble nok overrasket av vær og vind. Når de ble slitne og nedkjølt begynte de trolig å miste motet og tok dermed kontakt med øvelsesledelsen som igjen varslet politiet, forteller redningssjef Ola Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til TV 2 Nettavisen.

Dermed måtte et redningshelikopter ut for å lete etter de to franskmennene som oppholdt seg på Strandfjellet rett øst for flyplassen på Namsos. De to ble sendt til sykehuset på Namsos for sjekk.

Øvelsen begynner først for alvor på onsdag, så etter det TV 2 Nettavisen kjenner til hadde ikke militæret egne helikoptre på plass i området. Derfor måtte det sivile redningsapparatet kobles inn.

Kun timer i forveien, i Kvarvingsmyran i Nord-Trøndelag, ble en kvinne skadd da bilen hun var passasjer krasjet i en stridsvogn som også var med i øvelsen. Kvinnen pådro seg kun lettere skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.