RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alexander Valestrand, TV 2 (MMS)

Førde-politiets første skramme

Sist oppdatert:
FØRDE/OSLO (TV 2 Nettavisen): Politiet i Førde fikk fredag sin første skrammen i saken mot den drapssiktede 41-åringen i Anne Slåtten-saken.

Sunnfjord tingrett imøtekom ikke påtalemaktens krav om åtte ukers varetektsfengsling. Retten mener saken er såpass uavklart at fire ukers fengsling er nok.

Kjennelsen ble klar like over klokken 14 fredag.

- Retten vurderer at etterforskningen av saken ikke er avsluttet fordi påtalemyndigheten ennå venter på endelig rapport fra Rettsmedisinsk institutt og Kripos, heter det i kjennelsen.

Retten peker på at varetektsfengsling utover de vanlige fire ukene kun skal fastsettes dersom det i praksis ikke vil skje noe av betydning i etterforskningen frem til en rettssak. Kjennelsen betyr dermed at retten åpner for at politiets siste analyser kan få konskvenser for den siktedes sak.

Siktede var til stede
41-åringen, som selv var til stede under fengslingsmøtet i Sunnfjord tingrett i Førde, blir nå fraktet tilbake til Ålesund hvor han har sittet i varetekt de siste fire ukene. Han påkjærte kjennelsen på stedet.

- Jeg mener grunnlaget for videre varetekt ikke er tilstede, sier 41-åringens advokat, Ivar Blikra til TV 2 Nettavisen.

Etter det TV 2 Nettavisen forstår, planlegger påtalemakten å holde rettsaken mot 41-åringen i slutten av januar. Dette var grunnen til at de nå ba om åtte nye uker.

Frykter justismord
Forsvareren til den drapssiktede 41-åringen i Førde, advokat Ivar Blikra, gav fredag uttrykk for sin skuffelse over at politiet ikke kommer med nye opplysninger i saken.

Nå frykter han et nytt justismord ettersom saken nærmest er ferdig etterforsket før sentrale analyser ligger på bordet.

- Påtalemyndigheten har kjørt seg fast i et spor og bedriver en fullstendig ensrettet etterforskning, sier den siktedes forsvarer til TV 2 Nettavisen.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer ble det under fengslingsmøtet fredag ikke lagt frem et eneste nytt bevis i saken mot 41-åringen.

- Vi forventer ikke at det skal komme vesentlige nye opplysninger fram mot hovedforhandlingene, sier politiadvokat Sissel Kleiven ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

70 hårfunn
- Påtalemyndigheten synes å ha avsluttet etterforskningen. Dette tiltross for at de rettspsykiatriske undersøkelsene ikke er klare, og at det ennå ikke foreligger analysesvar på 20 sentrale funn. Jeg har tidligere fått generell informasjon om et tyvetalls hårfunn, og så får jeg i dag høre at det er gjort 70 funn, raser Blikra.

DNA funnet av den siktede på brystet og BH-en til Anne Slåtten er politiets sentrale bevis mot den siktede. De har ikke kommet noe nærmere å knytte ham til åstedet. Ingen personer har sett ham ved Angedalsvegen.

Selv mener den siktede at han var på nachspiel i Lier på drapstidspunktet.

Nok en gang ber Blikra at politiet skal kartlegge Anne Slåttens bevegelser før drapet for å se om DNA-funnene fra den siktede kan ha blitt avsatt før Slåtten ble drept.

- På det området har ikke politiet foretatt etterforskning i det hele tatt, sier Blikra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere