En front mot front-kollisjon skapte lange køer på E16 over Sollihøgda fredag ettermiddag. Veien ble blokkert i begge retninger i om lag en time, og førte til at trafikken sto mellom Sandvika og Sollihøgda.

Oppdatering: Ved 17-tiden melder Vegtrafikksentralen øst at det verste er over og at det er tett trafikk på strekningen, men at den flyter greit.

Ille var også situasjonen på E6 sørover fra Oslo ved 17-tiden.

En lastebil som hadde punktert skapte tett kø helt fra Ryenkrysset og til området sør for Kolbotn. Ifølge Google Maps brukte bilister hele 29 minutter på den 11,5 kilometer lange strekningen:
Oppdatering: Ved 18-tiden flyter trafikken greit på strekningen.

- Like etter punkiteringen var det bare ett felt åpent forbi Kolbotn, opplyste trafikkoperatør Nila Aae i Vegtrafikksentralen til Nettavisen.

Han kan ellers melde at trafikken fra Oslo og sørover langs E18 går greit med avtagende trafikk, dog med noe kø mellom Asker og Drammen.

- Store materielle skader

Hendelsen på Sollihøgda skjedde ved fylkesgrensen mellom Akershus og Buskerud like før klokken 14. Det er ikke meldt om personskader, men det skal være store materielle skader på de involverte bilene.

– Meldingen hit er at alle involverte personer er ute av bilene, men at det er store materielle skader, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet til Budstikka.


Hentet i luftambulanse

Én person er hentet med luftambulanse etter en ulykke på E18 ved Tangen i Kragerø.

I alt ti personer og fire biler var involvert. Én person satt fastklemt etter ulykken og måtte bli frigjort av brannvesenet. Personen er sendt av gårde med luftambulanse, melder TA.

Vegvesenet melder at det jobbes med å etablere omkjøring via Sannidal på fv. 363 & fv. 38 fra Tangenkrysset til Gjerdemyra.

Det meldes om store køer på stedet.

Omkjøring via Siljan og Skjelsvik

På E18 fra Oslo til Brokelandsheia i Aust-Agder er det stedsvis forsinkelser, melder Vegtrafikksentralen sør fredag ettermiddag.

Det er to omkjøringer som kan benyttes. Den ene går fra Island til Gjerdemyra via Siljan, den andre fra Skjelsvik til Gjerdemyra via Straume.

Dødsulykke på Dovre

En person har mistet livet i en frontkollisjon ved Fokstugu på E6 over Dovrefjell. En annen personer er fraktet til sykehus.

Les også: Dødsulykke på E6 over Dovrefjell

Ifølge Innlandet politidistrikt ble den ene føreren erklært død på stedet, mens den andre er kjørt til sykehuset på Lillehammer.

E6 ble stengt etter ulykken. Meldingen om ulykken kom klokka 11.17 fredag formiddag.

Front mot front på fv 30

Politiet Innlandet melder om en trafikkulykke på fylkesvei 30 i Tylldalen sør for Tynset klokka 12.55. To personbiler har kollidert front mot front. En person skal være hardt skadd.

Se de siste trafikkmeldingene og sjekk din reiserute på vegvesen.no

540 webkameraer langs veiene

Visste du at du kan sjekke sommertrafikken på en av vegvesenets 540 webkameraer? Kameraene er plassert både langs høytrafikkerte hovedveier, ved fjelloverganger, bomstasjoner og på mange fergeleier. Rundt 150 kameraer sender videostrøm i sanntid, de andre stillbilder.

Du finner oversikten over alle webkameraene her og videokameraene her.

Se løpende meldinger fra veitrafikksentralene og NRK Trafikk: