Fredens ring-markering går verden rundt

STOLT: 17 år gamle Hajrah Asrhad var en av initiativtakerne bak Fredens ring, en markering der muslimer og jøder slo ring rundt synagogen til det Mosaiske Trosamfunn i Oslo.

STOLT: 17 år gamle Hajrah Asrhad var en av initiativtakerne bak Fredens ring, en markering der muslimer og jøder slo ring rundt synagogen til det Mosaiske Trosamfunn i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Vi er stolte og ydmyke, sier initiativtaker Hajrah Arshad (17).

22.02.15 09:34

- Vi er stolte og ydmyke. Dette gikk over all forventning. Det var fantastisk å se alle som møtte opp og deltok i markeringen, og dette kan også bli starten på noe, sier en av initiativtakerne, Hajrah Arshad (17), til Nettavisen.

Flere enn 1000 personer møtte fram til Fredens ring-markeringen ved den jødiske synagogen i Bergstien lørdag, en markering som ble lagt merke til også internasjonalt.

En rekke medier har viet plass til markeringen også i etterkant, blant dem The Wall Street Journal, The New York Times, USA Today, BuzzFeed, Al Jazeera, Huffington Post, L'Express, The Jerusalem Post, Elaph og New Strait Times.

Arshad selv, Zeeshan Abdullah og rabbiner Michael Melchior holdt appeller fra trappa foran gudshuset til Det mosaiske trossamfunn mens andre holdt hverandre i hendene og dannet en menneskekjede.

- Vi har vist verdenssamfunnet hva vår religion står for. Vår religion står for respekt for andre, sa hun videre, sa Arshad blant annet i sin appell.

- Dette er ikke en markering for å si beklager for det som skjedde i København, men for å vise at vi står sammen med dere. Vi føler den samme frykten som dere og vi vil ta støyten sammen med dere, sa hun.

Les også: Norsk muslimsk ungdom slo fredsring rundt synagogen

FORAN SYNAGOGEN: Flere enn 1000 personer deltok i fredsdemonstrasjonen foran Det mosaiske trossamfunns lokaler i Bergstien i Oslo lørdag. Foto: Fredrik Varfjell (Afp)


HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.