RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freder norsk hummer

Sist oppdatert:
Fiskeri- og kystdepartementet har etablert fire fredningsområder for hummer på Skagerrakkysten.

Innenfor disse områdene blir det et totalforbud mot alt fiske med unntak av fiske med dorg og håndsnøre.

Svensk modell
- Bakgrunnen for tiltaket er å styrke hummerbestanden og å gi kunnskap om hvor fort hummerbestanden bygger seg opp i et totalfredet område, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Arbeidet med å etablere fredningsområder for hummer på Skagerrakkysten har fått stor oppmerksomhet. I Sverige har man hatt slike områder i mange år, med gode resultater.

Fire områder
Forslaget til fredningsområder har vært på bred høring og samtlige av høringsinstansene som har avgitt uttalelse er meget positive. Dette innbefatter også de berørte kommunene, fylkeskommunene og de lokale fiskerorganisasjonene. De fire områdene som nå fredes er:

Risør havn, Risør i Aust-Agder

Flødevigen, Arendal i Aust-Agder

Bolærne, Nøtterø i Vestfold

Kvernskjer, Hvaler i Østfold.

- De valgte fredningsområdene er meget godt egnet som pilotområder for marint beskyttede områder fordi områdene rent marint biologisk oppfyller de kriterier som er nødvendige for å gi kunnskap om hvor fort hummerbestanden bygger seg opp i et totalfredet område, skriver Fiskeridepartementet i en pressmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere