RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅKJØRT: Kristin og Fredrik Gran-Jansen er tilbake på stedet der Fredrik tirsdag ble påkjørt.
PÅKJØRT: Kristin og Fredrik Gran-Jansen er tilbake på stedet der Fredrik tirsdag ble påkjørt. Foto: Atle Jørstad

Fredrik: - Jeg var veldig redd

Sist oppdatert:
Her ble Fredrik (11) påkjørt - sjåføren la bare igjen visittkortet.

(iOslo.no) Det var tirsdag morgen Fredrik Gran-Jansen (11) skulle gå over veien og ble påkjørt av en svart bil. Til alles store overraskelse dro sjåføren videre etter å ha lagt igjen et visittkort. Mannen hadde hastverk fordi han skulle i et møte.

Fredrik lå gråtende igjen på fortauet.

- Bilen traff meg i begge lårene og i den høyre armen. Det var vondt, men det går bra nå, sier Fredrik til iOslo.no torsdag.

Så bilen i øyekroken
Slik beskriver han selv den skremmende ulykken:

- Jeg så at det var klart fra høyre, så jeg gikk kjapt over veien. Da så jeg den svarte bilen i øyekroken, sier Fredrik.

- Rakk du å tenke noe før du ble truffet?

- Ja, jeg tenkte på en annen gang hvor jeg har holdt på å bli påkjørt, men da var det noen som hadde sparket en ball ut i veien. Og så ble jeg redd. Veldig redd, svarer han, og understreker at han fortsatt er litt engstelig når han står i krysset, men at han tror det vil gå over ganske fort.

- Hadde dårlig tid
Han forteller at han trodde ulykken var hans egen skyld først, men da folk fra bussen kom ham til unnsetning, skjønte han raskt at det ikke var tilfelle.

Bilens sjåfør sier til iOslo.no at han oppfattet at Fredriks skader ikke var alvorlige, og at han hadde dårlig tid. Derfor ga han fra seg visittkortet sitt, og dro i et møte. Han sier han følte seg i en vanskelig situasjon.

Fredriks mor Kristin Gran-Jansen sier til iOslo.no at hele opplevelsen var forferdelig for henne som mor, men hun er overlykkelig over å ha Fredrik trygt hjemme igjen.

- Ingen kunne vite om han lå der med indre blødninger eller ikke. Det var helt forferdelig å få den telefonen, sier hun.

Lokalbefolkningen opprørt
Hun forteller også at lokalbefolkningen lenge har bedt om at noe må gjøres i krysset på Vinderen, fordi trafikantene kjører som gale, spesielt i morgenrushet.

- Bilistene vrenger bare opp på fortauet og kjører mot kjøreretningen. De gir blaffen i reglene her. Vi må bare gjøre noe med det krysset før noen dør, sier hun.

Foreldrerådets arbeidsutvalg på Vinderen skole har foreslått tre enkle strakstiltak:

- Å skaffe et gjerde som forhindrer biler og busser fra å kjøre opp på fortauene der skolebarn og andre står.

- Å skaffe en egen «lyssekvens» for gående, slik at alle biler har rødt lys når barna skal over Slemdalsveien til og fra skolen.

- Å flytte T-banestasjonen to meter nedover mot Majorstua for å gi plass på fortau til barn som venter på grønt lys.

Mareritt
I en e-post til iOslo.no forteller leder Bjørn Blindheim at de har møtt følgende svar fra Samferdselsetaten i Oslo kommune om sine forslag.

«Vi ønsker ikke å sette opp sperrer mellom kjørebanen og fortauet, da dette er til hinder for vårt vedlikehold, og erfaringsmessig påfører oss økte utgifter til istandsetting etter påkjørsel».

- At noe alvorlig skal skje med barna har vært vårt mareritt i lang, lang tid, sier Gran-Jansen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere