*Nettavisen* Nyheter.

Fredsprisvinner til Trondheim

Studentfestivalen ISFiT i Trondheim har gjort et skup: Nobelprisvinner Wangari Maathai har bekreftet at hun kommer med toget over Dovre.

25.01.05 09:43

- Det er enormt stort for Trondheim og for ISFiT at hun kommer. Hun har tilbud fra alle verdens hjørner, men valgte å prioritere Trøndelag innimellom program i Frankrike og Japan på grunn av det store internasjonale perspektivet til ISFiT, sier Halle Jørn Hansen til Adresseavisen.

Gjennom Hansen, som er styreleder i Forum for utvikling og miljø - og en personlig venn av Matthai, har den internajsonale studentfestivalen i Trondheim, ISFiT, kapret den travle kvinnen som er professor og viseministeri Kenya.

En dag i Oslo
Bare to måneder etter at Wangari Maathai (64) mottok Nobels Fredspris i Oslo for sitt arbeid for miljø og menneskerettigheter, kommer hun altså tilbake til Norge – nå for å tilbringe to dager med studenter fra hele verden.

Maathai kommer til Norge 10. februar, og før hun setter seg på dagtoget fra Oslo til Trondheim, skal hun ha en dag sammen med norske organisasjoner som samarbeider med Green Belt Movement i Oslo.

Med toget
Wangari Maathai datter Wanjila ledsager moren på reisen til Norge, og sammen skal de to afrikanske kvinnene se den norske naturen fra togvinduene på reisen opp til Trondheim.

- Er det noen som kan vise unge mennesker at det nytter, så er det henne. Gjennom treplantigsprosjektet sitt har hun vist at alt er mulig, hvis man kjemper, sier en stolt IFDiT-leder Sæba Bajoghli til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag