RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frekke diamanttyver raider Østlandet

Sist oppdatert:
To velkledde menn har på utspekulert vis stukket av med diamantringer til flere hundre tusen kroner bare i Vestfold. Politiet tror de har raidet byer over hele Østlandet.

- Gullsmedene har fått besøk av to menn på rundt 30 år som beskrives som pene og velkledde østeuropeere, trolig russere. De har bedt om å få se på forholdsvis kostbare diamantringer, og mens de pratet med betjeningen, har de greid å få byttet ut en kostbar ring med en verdiløs en, forteller operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

De butikkansatte har ikke oppdaget noe før etter at mennene har forlatt butikken. Sannsynligvis er det flere som ennå ikke har oppdaget at de er ofre for tyvene.

- I Vestfold har de stjålet for over 200.000 kroner, og vi vet at flere ringer er borte også i Østfold. De som har gjort dette har nok vært innom de fleste byer i østlandsområdet, sier Aronsen.

Forrige lørdag stjal de ifølge NTB en ring til 59.000 kroner i Tønsberg, og fra en annen forretning i samme by forsvant to ringer til en samlet verdi av 50.000 kroner. Dessuten fikk de med seg en diamantring til 26.000 kroner fra en gullsmed i Horten, og denne helgen har de knabbet en ring til 26.000 kroner i Sandefjord.

Politiet har sørget for at gullsmedene varsler hverandre internt om saken. Kripos er underrettet, og de har varslet alle politidistrikt i Sør-Norge er varslet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere