*Nettavisen* Nyheter.

Frelsesarmé-offiser skutt og drept

Den norske Frelsesarmé-offiseren Bo Brekke ble torsdag formiddag skutt og drept i Pakistan.

28.09.07 02:13

Det bekrefter kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarméen til Nettavisen.

- Det er med sjokk og sorg vi mottok meldingen i kveld. Vi kjenner foreløpig ikke til detaljene rundt drapet, sier Hannevik.

Bo Brekke har vært oberst i Frelsesarméen siden 1980. Det siste året har han og kona Birgitte ledet Frelsesarméens arbeid i Lahore i Pakistan. Bo Brekke etterlot seg også to sønner.

- Først og fremst går våre tanker til hans familie. Kona Birgitte var på møte i London da hun fikk den tragiske meldingen. Nå jobbes det intenst ved vårt internasjonale hovedkontor for å bringe på det rene hva som har skjedd, sier Hannevik.

Ambassaden i Pakistan hadde torsdag kveld i 23-tiden ingen opplysninger om omstendighetene rundt dødsfallene. De kunne heller ikke fortelle Nettavisen hvor Brekke ble funnet.

Brekke var utdannet ved Frelsesarmeens offisersskole i London, og har tjenestegjort i Norge, Danmark og Sri Lanka.

Han har tidligere ledet arbeidet i Bangladesh og Nord-Skottland og var deretter nestkommanderende i Frelsesarmeens Øst-Europa-territorium som består av Russland, Ukraina, Georgia, Moldova og Romania, før han høsten 2006 ble beordret til sin nåværende tjeneste i Pakistan.

Frelsesarmeen startet arbeid i Lahore allerede i 1883. Organisasjonen driver sosialt arbeid blant barn og unge, skoler, medisinske klinikker og rehabiliteringssentre for handicappede.

Før utreise til Pakistan ble Brekke intervjuet av Frelsesarméens nettsider. Der sa obersten at han gledet seg til oppdraget, og at han såg fram til å komme tilbake til Syd-Asia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.