*Nettavisen* Nyheter.

Fremdeles uenige om nasjonale prøver

Utdanningsminister Kristin Clemet møtte i dag representanter for elevene. - Mitt inntrykk er at vi fortsatt er uenige, men at det er vilje på begge sider for å prøve å finne en løsning, sier Elevorganisasjonens leder Solveig Tesdal.

- Vi kom frem til et utgangspunkt for hvordan dialogen skal gå videre. Det synes jeg er veldig positivt, sier Tesdal til TV 2 Nettavisen etter møtet med utdanningsministeren onsdag ettermiddag.

Fortsatt uenige
Elevorganisasjonen skal i større grad bli involvert i Utdanningsdepartementets arbeid, både når det gjelder informasjon og evaluering. Men hvorvidt elevene for gjennomslag for noe av sin kritikk mot de nasjonale prøvene, er det ennå for tidlig å si.

- Vi er fortsatt uenige i de nasjonale prøvene og hvordan de i praksis fungere. Med en tettere dialog håper vi i hvert fall å kunne nærme oss på en del områder, sier Tesdal.

Utdanningsminister Kristin Clemet sa før møtet til TV 2 Nettavisen at de nasjonale prøvene utover vinteren og våren går som planlagt, til tross for kritikken fra elever og lærere.

Boikott
Det er særlig det at resultatet av prøvene blir offentliggjort som har fått elevene til å se rødt. Elevorganisasjonen har oppfordret elevene til å boikotte de to første nasjonale prøvene.

Boikottaksjonen av torsdagens nasjonale leseprøve i videregående skole fikk en oppslutning på 22,4 prosent. I fjor ble det sagt at prøvene ikke kunne offentliggjøres dersom mer enn 10 prosent ikke besvarte dem, men Clemet har ennå ikke slått fast om denne grensen skal gjelde også i år.

- Vi kommer ikke til å offentliggjøre informasjon som ikke er pålitelig. Om vi kommer til å endre på grensen på 90 prosent oppslutning for offentliggjøring tar vi først stilling til etter at alle prøvene er gjennomført til våren.Før jeg tar standpunkt til det vil jeg ha en faglig vurdering. Og det skjer etter at de nasjonale prøvene er ferdige, sier utdanningsministeren.

Elevorganisasjonen er strålende fornøyd med boikottaksjonen, som nå er avsluttet.

Klikk her for å se den nasjonale prøven i lesing

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.