*Nettavisen* Nyheter.

Fremskritt for Frp

Fremskrittspartiet får 26,1 prosent av stemmene i ny gallup. Sosialistisk Venstreparti har mistet 40 prosent av sine stemmer siden valget.

13.01.06 06:43

Det er resultatet av Aftenpostens januarmåling, gjennomført av Norsk Respons.

- Vi er tydelige
- Dette er veldig hyggelig. Vi er synlige, klare og tydelige. Jeg tror det er noe velgerne setter pris på. Det er ikke like klart hva regjeringen driver med, sier Fremskrittspartiets leder Siv Jensen i en kommentar til målingen.

Regjeringsmedlemmet Sosialistisk Venstreparti merker tydelig at starten på oppholdet i Regjeringskvartalet har vært ustødig. De har bare en oppslutning på 6,8 prosent i målingen, mot 8,8 etter valget. De fleste av deres velgere har gått over til regjeringspartneren Arbeiderpartiet.

Jens Stoltenbergs parti får et resultat på 33,1 prosent, og har dermed holdt seg stabile etter valget. Senterpartiet på sin side oppnår et resultat på 6,1 prosent, og må dermed svelge en liten nedgang på 0,4 prosent.

Dramatisk for Venstre
Høyre merker en liten oppgang på en prosent, mens Kristelig Folkeparti står på stedet hvil sammenlignet med valgresultatet. Venstre på sin side merker en kraftig nedgang, og ville i dag havnet under sperregrensen, og dermed ikke fått mer enn to representanter på Stortinget hvis valget sto i nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.