*Nettavisen* Nyheter.

Fretex-kollega bak muslimspøk

Fretex Foto: Harald B. Borchgrevink

Muslimen som ble lurt til å spise svinekjøtt og drikke alkohol, ble utsatt for spøken av sin nærmeste kollega i Fretex.

25.01.08 11:42

(iOslo.no) Fretex-mannen lurte sin døve, muslimske kollega til å drikke plommevin og spise svinekjøtt.

Svært dårlig spøk
På en privat fest i Moss der flere Fretex-ansatte deltok ble den 23 år gamle muslimen ifølge Moss Dagblad lurt til å drikke alkohol og spise svinekjøtt. Da han oppdaget spøken, satt han seg i bilen og kjørte i sinne. Betjeningen på en bensinstasjon la merke til at 23-åringen virket beruset, og ringte politiet.

En pusteprøve konstanterte en promille på 0,93, og yrkessjåføren ble dømt til seksten dager betinget fengsel og 5000 kroner i bot. I tillegg ble han fradømt førerkortet i seks måneder.

Misbrukte tillit
Ifølge 23-åringens advokat var mannen bak spøken den eneste han virkelig stolte på i selskapet. Han skal ha vært 23-åringens sidemann i Fretex-bilen. Den muslimske sjåføren forstod ikke at han hadde blitt lurt i både alkohol og svinekjøtt før selskapets gjester begynte å peke og le av ham.

23-åringen og kollegaen skal imidlertid ha skværet opp i ettertid. Festen skal ha blitt avholdt i september 2007.

- Veldig leit
Da 23-åringens daglige virke består i å hente og frakte møbler for Fretex med bil, mistet han også sjåførjobben. Fretex-ledelsen synes episoden er ille.

- Dette er svært beklagelig, sier daglig leder for Fretex Øst-Norge, Eivind Madsen, til iOslo.no.

- Vi legger stor vekt på respekt av hverandres kulturer, og har en rekke nasjonaliteter blant våre ansatte. Vi ser alvorlig på saken. Vedkommende som lurte sin kollega har beklaget sin oppførsel i retten, avslutter Madsen.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.