RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fri fra fengsel i Peru

Sist oppdatert:
I over seks år har Tove Johansen fra Bergen sittet fengslet under svært kummerlige forhold i Peru. For tre dager siden ble hun løslatt, men hun får ikke reise hjem til Bergen.

I 1999 ble 39-åringen tatt på fersken da hun forsøkte å smugle åtte kilo kokain ut fra Peru. Siden da har hun sittet fengslet.

Hun ble dømt til 15 års fengsel og fikk ikke lov til å sone dommen sin i Norge. Dermed ble hun nødt til å belage seg på en framtid under svært kummerlige soningsforhold, sammenlignet med norske. Blant annet deler 141 fanger på tre toalett og bad.

Men for tre dager siden ble hun bevilget prøveløslatelse og kunne forlate fengselet for første gang på over seks år. Det ble feiret med champagne og telefonsamtaler.

- Dagen i dag skal jeg bruke til å ringe til min datter, sier Johansen til Bergensavisen.

Hun får ikke lov til å forlate landet under prøveløslatelsen. Når hun kan komme hjem til Norge er usikkert, men ifølge BA kan det dreie seg om halvannet år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere