RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fridag i helvete

Sist oppdatert:
Hva ville du valgt? Fridag i sofaen eller en helvetesvakt i SAS-skranken på Gardermoen? Torkel Myre ofret seg for kundene. SISTE: Partene vil møtes i morgen

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Han hadde egentlig fri i dag. Perfekt timing, ville noen ha sagt, etter at det ble klart at de kabinansatte i SAS streiker og kaoset øker på Gardermoen. Men Torkel Myre ville ikke la sine kollegaer i stikken.

- Jeg ringte selv og sa at jeg kunne komme inn. Det er jo greit å hjelpe til for dem som får alt presset på seg, sier Myre til TV 2 Nettavisen.

Protester
Torsdag ettermiddag var Myre i selskap med 10 andre ansatte i skranken til SAS i avgangshallen. Foran dem står flere hundre trøtte, frustrerte og oppgitte passasjerer og tripper. Det er så vidt TV 2 Nettavisen får slippe frem for å gjøre et intervju.

- Du går ikke frem der nå! Jeg har ventet så enormt lenge. Du tar oppmerksomheten hans vekk fra oss utålmodige kunder, sier en sprekkeferdig eldre kvinne til TV 2 Nettavisen.

Men trafikkassistent Torkel Myre i SAS' datterselskap SGS (SAS Ground Service) skal likevel slutte for dagen. Han pakker sammen tingene sine til store protester fra passasjerene.

Men ikke lenge etter kommer en erstatning.

- Jeg har vært på jobb siden klokken syv i dag. Jeg har også sittet en time over for å hjelpe til, sier Myre.

Vant til kjeft
Han kan ikke annet enn å ha forståelse for passasjerenes frustrasjon.

- Hva synes du om å ta all kjeften for en konflikt du ikke har noe med?

- Jeg er ikke bitter for det. Det er noe vi er blitt så vant til det siste halve året. Man må ta en og en passasjer og konsentrere seg om den. Jeg kan ikke la stresset gå inn på meg, sier han og smiler trøtt.

Køsystemet brøt sammen
Samtidig som Myre pakker sammen, slår SGS av kølappsystemet som har terget de utålmodige passasjerene hele dagen. Flere TV 2 Nettavisen har snakket med har ventet i mange timer på å få slippe til.

Nå er det alle mot alle. Det er bare å stille seg i kø foran en skranke og håpe på at man er i «rett kø». Sakte, men sikkert får dem med reiser til utlandet hjelp.

Kreative løsninger
Frem til klokken 12 i dag var de fleste utenlandsrutene til SAS kansellert. På ettermiddagen har det begynt å gå bedre, men de aller fleste flyene er fullbooket. Utfordringen blir å finne kreative ruter via andre land.

- Hva er den største utfordringen du har hatt i dag?

- Jeg har ikke snøring på hvor mange jeg har hjulpet. Men jeg husker fire stykker som skulle til Sydney. De klarte jeg å booke om til Helsinki, videre til Singapore og så til Sydney. Mange blir også sendt til flyplasser i Europa, for så å måtte overnatte på hotell og reise videre i morgen, sier Myre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere