RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friele rømte fra regnet

Sist oppdatert:
Trodde han. For i Vietnam ventet mer regn for bergensordføreren. Les om regnrekordene.

(iBergen.no): Mens den jevne bergenser mottar dråpe på dråpe i rekordmange dager på rad har ordfører Herman Friele søkt tilflukt i Vietnam. I håp om å få et glimt av sol og kjenne varme må ordføreren bare konstatere at det ikke nytter å flykte fra værgudene.

- Akkurat nå er jeg i Vietnam, men det regner like mye her også! Jeg hadde jo håpet på litt sommer og sol, men det ser ut som regnet fordeler seg likt over hele verden, sier Friele til iBergen.no.

Håper på ny rekord
Selv om det ikke var meningen å flykte fra det som kan bli rekordnedbør i Bergen innrømmer han likevel at han som ekte bergenser burde stått distansen ut.

- Nå får vi først se om det blir rekord, som bergenser burde jeg kanskje stått løpet ut. Jeg håper nå at vi kan sette ny rekord i Bergen og etter det må vi ta sikte på å komme i Guiness rekordbok. Det kan vel ikke være mange steder i verden det har regnet sammenhengende i flere enn hundre dager, sier Friele spøkefullt, men med en undertone av seriøsitet.

Planlegger seremoni
Selv om det ser skummelt ut for Bergen og ny norgesrekord antyder Friele at det kan bli en form for seremoni dersom Bergen skulle stå distansen.

- Jeg tenkte det spørsmålet ville komme, foreløpig har jeg ikke gjort de store planene, men det kan godt tenkes at det blir en markering i en eller annen form. Vi får komme tilbake til det dersom det skulle blir aktuelt, sier Friele og humrer.

Mye regn til tross, Friele ser positivt på at det er mye nedbør i Vestlandets hovedstad.

- Det er sunt med mye regn og mye fuktighet i luften. Det er jo kjent at befolkningen i Bergen i gjennomsnitt er friskere enn ellers i landet, sier Friele og ler.

Rekord-krangling
Hvem som egentlig innehar rekorden, har vært et hett tema i bergenspressen den siste uken. Bergen var overbevist om at de regnrekorden kom til å falle tidlig i neste uke. I dag er Bergen nemlig inne i sitt 84.døgn med nedbør. Men så dukket konkurrentene opp. Først dukket Eikangermyr på Lindås opp med sine 93 døgn , så kom en værstatistiker dragende med Stend i Fana og 103 dager. Samtidig hevder Bærum at de fortsatt har regnrekorden

Det eneste bergenserne kan være enig om er at det har regnet mye og lenge de tre siste månedene.

Se været der du er

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere