RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifunnet etter «Blånisse»-strid

Sist oppdatert:
Fredag ble NRK frifunnet i Høyesterett for gjenbruk av Blånisse-logoen. En tidligere NRK-ansatt ble dømt til å betale 58 000 kroner i omkostninger.

Den tidligere NRK-ansatte tegnet i sin tid blånisse-logoen, da hun jobbet som grafisk designer hos Nrk. Blånisse-logoen ble gjenbrukt i NRK-serien «Jul på Månetoppen» i 2002 uten at NRK hadde fått dette godkjent av designeren. Dermed gikk den tidligere NRK-ansatte til sak mot NRK med krav om erstatning for bruk av logo uten opphavsmannens samtykke.

Uten å vinne frem i tingretten og lagmannsretten anket den tidligere NRK-ansatte til Høyesterett, men dommeren frifant statskanalen.Dermed ble personen dømt til å betale 58.000 kroner i omkostninger.

Dommeren la vekt på at det eksisterte en kontraktfestet avtale som understreker at NRK har rett til å benytte logoen til «Jul i Blåfjell» i reklame for programseriens spinoff-produkter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere