RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frifunnet etter samboervold

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix
Mannen ble frifunnet for vold mot kvinnen fordi retten mente hun provoserte ham.

I Oslo tingrett i januar i år ble den 49 år gamle mannen dømt til 90 dagers betinget fengsel for vold mot samboeren.

Måtte betale 10.000
Han ble da dømt for å ha slått og sparket kvinnen gjentatte ganger i ansiktet og mot overkroppen i mars i fjor slik at hun ble påført en rift i trommehinnen, en rekke blåmerker og en løs tann.

I tillegg ble han dømt til å betale kvinnen 10.00 kroner i erstatning og 10.000 kroner i saksomkostninger.

- Provoserte
Men i Borgarting lagmannsrett har mannen vunnet gjennom. Der ble han frifunnet fordi retten mente kvinnen provoserte ham.

Retten mener også at tannskadene kan skyldes et tannproblem kvinnen hadde.

De to var beruset da krangelen fant sted.

I dommen heter det:

I første del av kranglen slo B (kvinnen.red anm) A (mannen.red anm) slik at brillene hans gikk i stykker. Lagmannsretten finner at dette klart er en provokasjon og at den vold mannen utøvet i denne del av kranglen er straff-fri. Lagmannsretten har funnet at kvinnen også var pågående da hun og mannen var nede ved kjøkkenet, jf at hun tok tak i genseren hans. Retten finner at han også her var provosert.

Lagmannsretten finner at også den vold han utøvet her skal medføre straff-frihet.

Lagmannsretten legger til grunn at kvinnen var pågående også i siste del av krangelen. Som nevnt har lagmannsretten bare funnet bevist at mannen i denne delen av krangelen utøvet beskjeden vold. Retten finner at mannen ble provosert også i denne delen av kranglen og at den fysiske makt han utøvet ved å holde kvinnen er straff-fri.

- Lagmannsretten bemerker at mannen et par dager etter hendelsen sørget for bilder av seg, og disse viser at han hadde flere sår i ansiktet. Mannen blir etter dette å frifinne.

Mannen ble frifunnet etter § 228 tredje ledd, hvor det står at legemsfornærmelser kan bli straff-frie når de skyldes en provokasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere